Det här händer om du dricker en ingefärsshot varje morgon

Vår ingefärsshot innehåller endast Vatten, ingefära, honung och citron. Det är nog ingen slump att ingefära har använts som ett naturligt läkemedel i flera hundra år. Örten tros ha flera postiva effekter på hälsan och den delen som vi brukar äta är roten.

Själv så tar jag en ingefärsshot varje morgon för att få en riktig kanonstart på dagen! Jag tycker att alla borde iallafall smaka på denna fantastiska brygd som vi säljer.

1. Ingefära är bra för hjärtat.

Att äta ingefära kan sänka kolesterolet, visar forskning. I en 45-dagars studie på 85 personer med högt kolesterol, räckte 3 gram ingefärapulver för att minska kolestrolhalterna betydligt. Lågt kolestrolvärde leder bland annat till en minskad risk för hjärtsjukdomar, högt blodtryck och stroke.

2. Ingefära är bra mot förkylningar.

Många upplever att ingefära lindrar vid förkylningar och till och med kan motverka förkylningen innan den har börjat på riktigt. Ingefära sägs vara anti-inflammatoriskt och innehåller antioxidanter. Gingerol, den bioaktiva substansen i färsk ingefära, kan bidra till att minska risken för infektioner, enligt studier.

3. Ingefära botar illamåendet.

Illamående är aldrig kul, men ingefära kan göra susen om du mår illa. Studier visar att ingefäran bland annat lindrar illamående under en graviditet och efter operationer.

4. Det är bra för magen.

Ingefära är en klassisk huskur vid magsjuka och andra besvär med magen. Ingefäran minskar gasbildning, förbättrar matsmältningen och kan hjälpa vid diarée.

5. Ingefära kan lindra migrän.

Att äta ingefära varje dag sägs motverka inflammatoriska ämnen i hjärnans blodkärl. Ingefära hjälper också mot illamåendet man kan känna under ett migränanfall. Studier har visat att ingefäran är minst lika effektiv som sumatriptan, en medicin som ofta används vid migrän. 100 personer som hade akut migrän testades och forskarna såg att ingefära och sumatriptan var effektivt, däremot var bieffekterna av ingefäran lindrigare än de från sumatriptanet.

6. Det är bra om du vill gå ner i vikt.

Ingefära ökar matsmältningen. Ingefäran kan inte göra jobbet åt dig, men är ett bra komplement om du vill hålla dig i form. En studie från Columbia University visar att det är lättare att stå emot hunger om man äter eller dricker ingefära på morgonen. Enligt studien förbränner du ungefär 43 kalorier genom att äta ingefära.

 

7. Ingefära hjälper mot träningsvärk.

Ingefära har visat sig vara effektivt mot muskelsmärta. Forskning frånUniversity of Georgia visar att ett dagligt intag av ingefära lindrar muskelvärk med 25 procent.

8. Det ökar blodcirkulationen.

Ingefära är perfekt att äta, eller ha i en dryck, om du fryser. Ingefära sägsöka blodcirkulationen vilket gör att du känner dig varmare.

9. Ingefära hjälper mot mensvärk.

En av de traditionella användningsområdena för ingefära är smärtlindring och det gäller även mensvärk. I en studie fick 150 kvinnor äta 1 gram ingefära pulver varje dag de 3 första dagarna av mensen. Ingefäran visade sig ha samma effekt som vanliga läkemedlet ibuprofen.

10. Ingefära kan vara bra mot cancer.

Mer forskning behövs på området, men några få studier har visat att ingefära kan ha en positiv effekt för att motverka bröst-, bukspottskörtel- och äggstockscancer. Ingefära innehåller också ett ämne som visat sig effektivt på att döda cancerstamceller som gör maligna tumörer farliga, enligt en studie i PLoS.

Mycket av texten är tagen från Newsner

Visst finns det väldigt mycket positivt med att ingefära varje dag? Köp gärna en flaska och dela med dig av listan om du tycker att fler borde veta om detta.

[products columns=”4″ orderby=”date” order=”desc”]